{$lblSkipToContent|ucfirst}
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Getuigenissen

De adviesraad overtrof mijn hoge verwachtingen.

Placeholder

Sonja Pypaert

The Baby's Corner

Sonja Pypaert vond in de KMO Adviesraad een ambitieuze partner.“Ik had mijn zaak rustig verder kunnen exploiteren, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik voelde dat er nog dynamiek en groei in zat. En daarvoor was de nodige rugdekking en een objectieve kijk noodzakelijk.”

De keuze voor de KMO Adviesraad heeft The Baby’s Corner geen windeieren gelegd. “De adviesraad luisterde goed, leefde zich in mijn zaak in en gaf me interessante analyses. Hun adviezen paste ik o.a. toe in mijn marketingstrategie, communicatie met mijn klanten en bij de organisatie van de totale informaticastructuur. In de toekomst zal ik moeten investeren in geïntegreerde systemen voor online verkoop.Het spreekt voor zich dat ik daarbij wat advies kan gebruiken.”

De adviesraad overtrof de hoge verwachtingen. “Ik kreeg een klankbord van niveau dat met kennis van zaken mijn strategische uitdagingen analyseert en mij daarbij advies geeft dat ik in de praktijk kan omzetten. Het brede netwerk dat ik erbij krijg, is mooi meegenomen.”

NAAR WEBSITE BABY'S CORNER

De adviesraad brengt ritme en vooruitgang in mijn besluitvorming.

Annelies Maes

Annelies Maes

Anka Office Planet

Voor Annelies Maes is de directe aanpak van de KMO Adviesraad een grote troef. “Vraagstukken kan ik niet meer voor me uitschuiven. De adviesraad brengt ritme en vooruitgang in mijn besluitvorming, precies wat ik nodig had.” De adviesraad is met zorg samengesteld en perfect afgestemd op de behoeften van Anke Office Planet. “We kozen voor experts met kennis van zaken in HRM, financieel beleid en marketing.In elke groeiende KMO is binnen die domeinen werk aan de winkel.”

In samenspraak met de adviesraad heeft Maes al enkele concrete beslissingen genomen. “We hebben ons assortiment, onze marketingstrategie, budgettering en klantenacties kritisch doorgelicht. Vervolgens hebben we samen beslissingen genomen, uitgevoerd en erover gerapporteerd.” Maes is heel tevreden over de adviesraad.

“De adviesraad laat een frisse wind door mijn onderneming waaien, maar doet dat altijd vanuit een goede KMO-feeling. Het is zeker een sterke return on investment.”

Als zaakvoerder kan je niet in alles goed zijn. Dan is het handig dat de adviesraad kan ingrijpen.

Jean-Michel Teerlinck

Jean-Michel Teerlinck

Fiers nv

Jean-Michel Teerlinck is ervan overtuigd dat de KMO Adviesraad een goed instrument is om de werking van een onderneming te optimaliseren. “Als zaakvoerder kan je niet in alles goed zijn. Er zijn zoveel facetten die je onder handen moet nemen: personeel, sales, marketing, ICT, voorraadbeheer,… Dan is het handig dat de adviesraad kan ingrijpen.” Teerlinck ziet nog een ander groot voordeel.“De adviesraad is niet aan wettelijke regels gebonden. Dat maakt dat de adviseurs open kunnen spreken en hun creativiteit aan bod kunnen laten komen.”

Volgens Teerlinck is de adviesraad een groeiproces. “In een eerste fase werd onze onderneming een spiegel voorgehouden zodat we een goed beeld over de stand van zaken en de voornaamste uitdagingen kregen. We namen onze visie, missie en strategie onder de loep, optimaliseerden de IT, werkten de foutenmarges weg, verbeterende de communicatie met onze klanten en bouwden onze sales uit.” Teerlinck heeft nog een laatste tip voor collega-ondernemers: “Laat je omringen door mensen die goed zijn in dingen die je zelf niet volledig beheerst.”

De adviesraad duiddeme op mijn blinde vlekken.

Yoeri Severy

Yoeri Severy

Yappa BVBA

Voor Yoeri Severy was een extern, duurzaam klankbord een noodzakelijke aanvulling binnen zijn onderneming. “Ik koos voor één adviseur uit de KMONET-databank en ging samen met de provinciale adviseur op zoek naar geschikte aanvullende profielen, tot de samenstelling aan mijn verwachtingen voldeed.” Niet alleen over de samenstelling, ook over de werking van de adviesraad is Severy heel tevreden. “De werking van de adviesraad bood precies wat ik verwachtte: de raad vormde niet alleen een kritisch constructief klankbord voor mijn ideeën en beslissingen, maar kwam zelf ook met nieuwe inzichten op de proppen.

Ik mocht op elk moment contact opnemen met de experts, ook tussen de sessies door via een snelle update of een persoonlijk moment.” De kritische blik van de adviesraad is van onschatbare waarde voor Severy. “De adviesraad duidde me op mijn blinde vlekken, en daar ben je heel wat meer mee dan met pluimen op je hoed. Tenminste, als je de moed hebt om je open en kwetsbaar op te stellen, en iets te doen met de constructieve adviezen.”

De adviesraad komt tegemoet aan een aantal concrete behoeftes.

Peter Gheeraert

Peter Gheeraert

Transport Gheeraert

Peter Gheeraert is erg te spreken over de KMO Adviesraad. “De adviesraad komt tegemoet aan een aantal concrete behoeftes van onze onderneming. De experts sturen onze beslissingen bij. Daardoor is de kwaliteit van onze beslissingen zichtbaar verbeterd.” De adviseurs geven Gheeraert gemoedsrust: “Of je een goede beslissing genomen hebt of niet, blijkt meestal pas later en dat zorgt voor onzekerheid. Validering door externen met ervaring geeft ons veel vertrouwen.”

Samen met de adviesraad maakte Gheeraert de visie en strategie van de onderneming concreet in aanwijsbare veranderingen: “We creëerden een aantal nieuwe functies binnen ons bedrijf en versterkten de wisselwerking met de medewerkers dankzij een tevredenheidsenquête. We richtten ook diverse werkgroepen op en finetuneden het financieel management.” Dankzij de adviesraad kwam de besluitvorming in stroomversnelling. “We nemen sneller beslissingen en voeren die ook sneller uit. De adviseurs kennen het bedrijf ook steeds beter, wat ervoor zorgt dat hun adviezen nog meer to the point zijn.”

Een initiatief van

UNIZO vzw

Partners in KMO-advies